Over de ‘Nacht’

50 JAAR DE WARANDE

Cultuurhuis de Warande in Turnhout bestaat vijftig jaar. Dat wordt tijdens het verjaardagsfeestweekend van 14, 15 & 16 oktober 2022 gevierd met de “50 uur De Warande”

De Warande vroeg voormalig Artist in Residence SLAK om samen met verenigingen, organisaties en individuele Turnhoutenaren een vijftig uur durende cultuurmarathon te organiseren – een groot kunstfeest waar plaats is voor alle mogelijke expressievormen.

Liefhebbers, professionele kunstenaars en/of Kempenaars met een bijzonder verhaal worden in een systeem van schijnbare chaos door elkaar geprogrammeerd voor vijftig uur non-stop feest!

DE NACHT VAN DE TURNHOUTSE POËZIE

Een van die Turnhoutse kunstenaars is dichter akim a.j. willems. Hij kwam met het idee op de proppen om een ‘Nacht van de Turnhoutse poëzie’ te organiseren tijdens het feestweekend.

Op vrijdagavond 14 oktober om 19:45 uur – vlak na de officiële opening van de cultuurmarathon – trapt de ‘Nacht van de Turnhoutse poëzie’ het literaire luik van het weekend af.

De ‘Nacht van de Turnhoutse poëzie’ zet in een avondvullend programma tien publicerende ‘Turnhoutse’ dichters in de schijnwerpers – dichters die in Turnhout geboren werden, er lang woonden, er nog wonen en/of een nauwe band met de stad hebben.
De muzikale toets van de avond wordt gebracht door Nordsoen (ft. Vigdis Hansa Elst) – dit vierkoppige saxcollectief gaat graag een interdisciplinair experiment aan met schrijvers en performers.

Advertentie